Hundschampoo

 

Att hålla hundens päls och hud ren är viktigt för hälsan och välmåendet. Precis som människan samlar på sig en hel del smuts under en vanlig dag, lyckas hunden göra detsamma

Ett riktigt bra hund schampoo ska inte enbart rengöra pälsen på djupet, utan ska också vara mycket skonsam. Oavsett vilket typ av schampoo som man kan behöva, kommer du troligtvis kunna hitta det på din närmatse djuraffär eller kanske till och med apotek.

Hur ofta ska man då tvätta hunden? Det allra flesta hundägare har troligtvis ställt sig frågan mer än en gång och vanligast är faktiskt att man tvättar sin hund alldeles för ofta. Hunden har i sig en mycket balanserad och fin flora i huden, som kan förstöras om huden blir utsatt för vatten och schampoo mer än vad den behöver. Ett överdrivet tvättande kan tyvärr leda till att hunden får stor klåda i huden och päls, vilket är obehagligt och störande för hunden.

En hund som kliar sig för mycket bör alltid kollas upp av en veterinär eller kunnig personal i en djuraffär. Klådan kan nämligen bero på löss och detta är något som ska behandlas omgående.

superior