Motion för den äldre hunden

En hund behöver mycket motion och det är bra att tänka att hunden behöver komma ut cirka fyra gånger per idag. Alla promenaderna behöver inte vara lika långa men längden på promenaden varierar beroende på vilken hundras du har samt hur gammal hunden är. En äldre hund behöver inte lika mycket motion som en yngre.

Precis som oss människor blir även hundar äldre. Bara för det så betyder det inte att de inte vill vara med på äventyr. Precis som äldre människor är det kul när det händer något. Hos Seniordeal för dig som är 55+ går det att hitta både rabatter på produkter och tjänster samt roliga aktiviteter. Här kan du välja mellan ett rabatterat mobilabonnemang eller varför inte gratis läsning. Det bästa av allt är att medlemskapet är helt gratis. Trots att pension dras på skatten när du jobbar så är det ofta som pensionen inte räcker till. Då är det perfekt med rabatter och billigare priser.

Symptom på ålderdom

Äldre hundar kan precis som oss människor få stela leder och ålderskrämpor. Trots detta så är det viktigt att hunden får komma ut och göra sina behov. Istället för att gå en skogspromenad kan du ta med en filt och sätta dig i skogen med hunden. På så sätt får hunden fortfarande njuta av naturen men behöver inte anstränga sina leder och muskler så mycket. Är du pensionär så kan du nyttja Seniordeal och kanske hitta något som passar både dig och hunden.

Kortare promenader

När det kommer till längd på promenader så kan du gå 20-30 minuter istället för en timma. Här bör du tänka som om hunden är otränad. Det vill säga, hellre fler och kortare promenader än färre och längre. Kortare promenader är bättre för trötta muskler än längre promenader. Det går att jämföra med äldre och pensionärer då Seniordeal är mer uppskattat än en träningsrunda.

superior