Så här gör du för att köpa en valp

Det är väldigt roligt och spännande att köpa en hundvalp. Men när du ska köpa en valp är det viktigt att du gör vissa efterforskningar för att köpet ska bli bra. Du vill vara säker på att du köper en välmående hundvalp som har fötts upp på ett bra sätt. När du ska köpa en hundvalp är det bra att redan innan kolla upp vilken försäkring du ska ha. Om du vill ha en bra hundförsäkring kan du kolla in Lassie som är en digital djurförsäkring som värnar om ditt djurs bästa. Lassie är djurförsäkringen som premierar dig om din hund lever ett friskt liv. Det går att välja mellan tre olika nivåer om du väljer Lassie till din hund.

Hitta en pålitlig uppfödare

Det går att köpa en valp på flera olika sätt. Du kan välja att köpa hunden från en uppfödare och det har sina fördelar att göra det. Det går att köpa av en privatperson också. Om du köper en hund från en uppfödare är det troligaste att du köper en rashund. När du väljer en viss hundras från en uppfödare är det enklare att förutspå hundens storlek, utseende och beteenden. Genom att läsa på om den specifika rasen du är intresserad av kan du få en bra indikation om hundens temperament och personlighet. Det som också är bra med att köpa från en uppfödare är att du kan få reda på föräldrarnas medicinska historia.

Läs på om olika hundraser

När du ska välja vilken ras som du ska köpa är det bra att veta att det finns vissa raser som är mer benägna att drabbas av diverse hälsoproblem än andra. En valp kräver väldigt mycket tid och tålamod i början vilket är bra att veta på förhand. Men om valpen får det stöd och den träning den behöver kan du få en väluppfostrad hund som vuxen.

Hälsa på valpen

Det kan ta lite tid att göra efterforskningar för att hitta en bra hund och uppfödare men det är mödan värt. När du har kommit fram till vilken ras du vill ha och hittat en uppfödare är det bra att hälsa på valpen ungefär två gånger innan du ska ta med den hem. När du hälsar på valpen ska du helst ta upp den och leka lite med den. Kolla att hunden har en ren bakdel, ögon och öron.

superior