Låt hunden uppleva naturen

Det är viktigt för en hund att den får vara ute i naturen och att den får springa runt fritt. Det är bra både för deras fysiska välmående men även för deras mentala välmående. Hundar behöver motion för att leva längre och ha en bättre levnadsstandard. Det allra bästa för hundar är att de får leka fritt utomhus där de kan springa, hoppa och leka hur mycket de vill utan att de råkar illa ut.

Skapa en hundgård

Om du har lite plats över utomhus någonstans är det ett utmärkt ställe att skapa en hundgård på. I en hundgård kan hunden springa och leka fritt även om det är inhägnat. En av fördelarna med hundgårdar är att du själv inte behöver stå och bevaka din hund hela tiden. Du kan lämna hunden där ett tag utan uppsyn och ändå vara säker på att den inte springer iväg. Se bara till att hundgården står stadigt och är tillräckligt hög så att din hund inte kan välta eller hoppa över staketet. Du kan också låta din hund vara lös på tomten om den är lydig. Då måste du bara tänka på i vilket sorts område du bor så att hunden inte är en fara för andra människor eller djur. Se också till att inget i närheten kan råka skada din hund.

Ta med hunden ut i naturen

För att även du ska få lite motion och även kvalitetstid med din hund kan du själv ta med den ut på längre promenader i naturen. Det är viktigt att hålla din hund aktiv och sysselsatt för att den ska må bra. Försök hålla promenaderna så varierade som möjligt för att stimulera hunden mentalt. Du kan även låta hunden gå lös i naturen men då måste du först kolla upp vad som gäller i ditt område. Vissa områden tillåter lösa hundar medan andra inte gör det, ibland kan det bero på årstid.

superior