Vanligaste familjehundarna

 

Är ni redo för en ny familjemedlem, men inte vet vilken hundras som är bäst att välja. I denna text listas några av det absolut bästa familjehundarna som passar även i familjen med mycket små barn.

Golden Retriever – Den kanske vanligaste hundrasen som man kommer att tänka på när det talas om familjehundar, är troligtvis Golden Retrievern. Denna är mycket anpassningsbar och kommer snabbt in i sin nya familj som en trogen följeslagare. Hundrasen är fruktansvärt lojal mot sin flock och väldigt vänlig, vilket gör att den passar utmärkt i familjer med andra djur eller små barn. Tack vare sitt stora tålamod har hunden inga problem med lite bus och spring från barnfötter omkring sig.

Irländsk Setter – Den Irländska Settern är från början framavlad till att fungera som jakthund, men passar sig utmärkt som familjehund. Med tiden ändrades dock egenskaperna och användningsområdet för hundrasen och idag är det mycket vanligt att rasen enbart används som sällskapshund. En stor anledning till att så många faller för just denna hund är att den är nyfiken, lätt att träna och väldigt tillmötesgående. Sen ska man självklart inte glömma bort att nämna hur vacker och stilig hundrasen är med sin rödbruna, långa päls.

Mops – Mopsen är en mycket liten hundras som till skillnad från andra småhundar, inte besitter samma typ av ettriga egenskaper. Hundrasen är mycket social av sig och älskar att få vara med och vara nära sina familjemedlemmar. Många mopsägare vittnar om att hundrasen kan vara lite klurig och stökig under i en ung ålder, men är mycket lättlärd och också något som går att snabbt träna bort. En perfekt hundras för den som inte söker en hund av större storlek.

Collie – Colliehunden måste nog vara den mest ypperliga och ultimata familjehunden och det är inte enbart efter alla det hjältedåd man har fått se skådespelarhunden Lassie utföra. Hunden passar mycket bra för den som söker en vall- eller showhund, men gör sig minst lika bra i soffan efter en mysig promenad i skogen. Hunden går oftast mycket bra ihop med andra hundar och människor, är mycket intelligenta och har ett stort tålamod med yngre personer.

Beagle – Denna hundras får oss kanske att tänka på den tecknade serien Snobben, men sanningen är att hundrasen egentligen inte alls är lik sin karaktär i serien. Hundrasen är mycket aktiv och behöver en familj som kan hålla samma tempo och som kan stimulera både intellekt och fysik.

Beaglehunden behöver få vara ute och röra sig mycket. Bor du i hus med en stor tomt har du en fördel redan där, medan en mindre lägenhet inte alls är ett bra alternativ för hunden. Denna typ av hund kräver en hel del utbildning av sin ägare, eftersom den har en tendens till massor av bus och otyg.

superior