Starta upp en kennel

 

Att få möjlighet att arbeta med sin hobby och passion, är det troligtvis väldigt många människor som drömmer om. Tänk dig att få möjlighet att arbeta med hundar hela dygnet runt och få möjlighet att ge valparna en trygg och härlig start i livet.

När man driver en kennel är det inte enbart uppfödning och avlande av hundar som man behöver ha koll på. Det allra flesta kennelägare vill självklart visa upp sina hundar och därför är det många som väljer att vara med på olika hundutställningar eller tävlingar, både för att folk ska få upp ögonen för hundarna, men även för att låta hunden utvecklas och lära sig nya saker.

Visst låter det roligt att få arbeta med sitt drömyrke? Att sköta och äga en kennel är dock ett mycket slitsamt jobb som kräver att man är aktiv dygnet runt. Tyvärr tjänar man inte heller speciellt mycket på karriären, men att tjäna pengar är något man inte bör lägga fokus på överhuvudtaget.

Börja med att fundera på varför du vill driva en kennel. En kennel är inget arbete man går till vid 8 på morgonen och får gå hem från klockan 16.00, utan här gäller det att man är medveten om att det krävs varje timme om dygnet, varje dag på året, för att se till att hundarna har det bra. Om du fortfarande anser att ditt intresse för hundar är tillräckligt stort för att driva en kennel är det dags att utbilda dig ordentligt inom den hundras du är intresserad av.

Går man in i kenneltanken med anledning att tjäna pengar, kommer man att förlora ganska snabbt. Hunduppfödning på en seriös nivå ger dessvärre inte mycket ekonomi att röra sig med och det viktigaste för kennelägaren bör istället vara att, genom hårt arbete, utbildning och ansvar göra allt man kan för att hundrasen man älskar ska utvecklas så mycket som möjligt.

Idag finns det många bra utbildningar för den som är intresserad av att starta upp en kennel. Utbildningar och kurser är ett bra sätt att få koll på allt det du behöver veta, men ger också möjlighet att träffa nya människor som delar samma intresse som du. Nya vänskaper gör dessutom kursen roligare och man har möjlighet att hjälpa och stötta varandra på vägen.

superior