Överviktiga hundar

Hundar behöver precis som vi människor motion och en god kost för att må bra. Beroende på vilken hundras man har får man se till att de får tillräckligt med motion. Större hundar brukar behöva mer motion än mindre hundar, men det kan såklart också variera. Om inte hunden får den motion och rörelse som den behöver så kan det hända att de blir deprimerade eller till och med aggressiva i vissa fall. Stimulans av både muskler och hjärnan är viktiga faktorer att tänka på så att våra små fyrbenta vänner mår bra.

Innan du ska skaffa hund är det viktigt att du läser på om hur just den rasen fungerar. Du kan läsa bloggar på nätet, låna eller köpa böcker, eller lär dig mer om hundar med ljudböcker. Det är ett avkopplande sätt att lära sig eftersom man kan göra andra saker under tiden. Antingen kan man lyssna när man städar, när man lagar mat, är ute och går eller innan man ska gå och lägga sig. Det här är även ett miljövänligt alternativ och det finns flera olika tjänster där man kan prenumerera på ljudböcker.

Hund på promenad

Det finns många aktiviteter som man kan göra tillsammans med sin hund. Vanliga promenader kan vara bra för oss människor men inte alltid tillräckligt för hundar. Därför kan det vara bra att ibland även gå ut och jogga tillsammans, ta en tur på cykeln eller varför inte prova inlines? Man bör se till att hundar lär sig i tidig ålder att springa fint bredvid en.

Rätt mat och motion

Det är inte bara motionen som är viktig för hundar. Man måste även se till att de får i sig all näring som är nödvändigt för att de ska må bra. Om man köper bra hundmat kan man känna sig lugn. Om man däremot ger hunden utav maten som människorna i huset äter får man dock passa sig. Då måste man även se till att borsta deras tänder regelbundet och pälsen blir kanske inte lika fin.

Hund som ler

Ge hunden mat endast vid regelbundna tider. Det är vanligtvis inte nödvändigt att hunden äter mer än 2 gånger per dag, på morgonen och sedan även på kvällen. Om man istället ger hunden mat på morgonen och sedan på eftermiddagen så kan det vara klokt och snällt att ge ett litet snacks på kvällen.

En hund känner inte mättnadskänsla. Det är ett av de enda djuren som existerar som faktiskt skulle kunna äta ihjäl sig om det fanns tillräckligt med mat. Det blir snabbt för många kalorier om man inte håller koll på vad hunden stoppar i sig. Speciellt om man är en större familj som går och matar hunden lite då och då. Försök hålla ätandet till regelbundna tider, det är bäst för hunden även om man själv kan tycka att det är kul att skämma bort sina husdjur med god mat ibland.

superior